Charles Ng


Haverjával, Leonard Lake-kel együtt Charles Ng ismeretlen számú nőt kínzott, erőszakolt, és gyilkolt meg Lakes Wilseyville-i (California) vidéki házában. Találtak itt egy megerősített bunkert, amit kizárólag az áldozatokat tartó cellaként használtak. A rendőrség úgy gondolja, hogy akár huszonöt embert is meggyilkolhatott a a pár, de hivatalosan csak tizenkét testet találtak. A detektívek a bizonyítékok között találtak videokazettákat, amiken a két dilis az áldozataikat kínozzák és szexuálisan bántalmazzák. Igazi férfiként Ng elfutott Kanadába, hogy a bűnvádi eljárást elkerülje, majd amikor Kanada kiadta, megpróbálta késlelteni a bírósági eljárást. Tizenegy 1999-es gyilkosság vádjával elítálték, jelenleg a kivégzésre vár.
Charles Chitat Ng Hong Kong-ban, egy gazdag üzletember fiaként született. Zűrös gyerekkora volt, sok iskolából rúgták ki. Az apja próbált változtatni a dolgokon, elküldte egy olyan angol bentlakásos iskolába, ahol a nagybátyja tanított. Rüvid időn belül Ng-t rajtakapták, hogy diáktársaitól és a helyi áruházból lop, és kitették a szűrét.
Tizennyolcéves korában diákvízumot kapott az USA-ba. Fél évig járt a Notre Dame College-ba (Belmont, California) mielőtt kirúgták. A rendőrség 1979 októberében rablással vádolta meg. Röviddel ezután belépett a tengerészgyalogsághoz.
Ng még mindig Hong Kongi állampolgár volt ezért a jelentkezési lapján azt hazudta, hogt Bloomfield-ben (Indiana) született. Egy év alatt őrvezető lett, de katonai karrierje hamarosan véget ért, mikor három bűntársával együtt katonai fegyvereket loptak egy fegyverraktárból a Kaneohe tengerészeti támaszpontról, Hawaii-n.