Moses Sithole


Moses Sithole
Dr. Mervyn Mansell

Szeptemberen. 17, Insp Bieldt megint hívta Dr. Mansellt. Egy testet megtaláltak. Ez lenni az entomologist első törvényszéki becsomagol, és neki nem volt fogalma sem, hogy mit kell számítani. Amíg megpróbálta a Boksburghöz vezető út alatt előkészíteni magát, neki elmondták azt ott volt voltaképpen nem csak az egy test, de öt. Mire többet megérkeztek a helyszínnél, testeket fedeztek fel.

Inspector Vivian Bieldt
Vivian Bieldt felügyelő

Ez valójában egy tömegsír volt. A következő napig a rendőrség azt találta, hogy 10 a bomlás változó diplomáiban levő nő egy összege, ami jelentette a gyilkost, megint és megint visszatért hogy itt hagyja az áldozatait.

Dr. Mansell úgy döntött, hogy nem nézi meg a testeket emberekként, de egyszerűen szerves maradványként. Ez segített neki inkább koncentrálni a munkájára mint elárasztani annak a rémülete, amit látott. Ahogy elmondta Ruda Landmannek egy Carte Blanche-on levő interjúban, amit 2003. április 13-án szellőztettek, hogy mikor vizsgáltuk meg azokat a testeket, amiket ez egy nagyon érdekes tudományos forgatókönyvvé változtatott, mert annyira testek voltak a bomlás minden színpadában, egy az első napon levő túladagolásban kaptunk hatalmas mennyiségű alapvonal-információt.

Az első testet szombat este felfedezték, szeptember. 16, amikor egy rendőrségi tartalékos elvitte a kutyáját, hogy vadásszon, valamennyi nyúlra vadászik a veldben*(). A rendőrség több mint 30 tagje, köztük a detektívek az East Rand Murderből és Robbery Unitból és a törvényszéki szakértőkből is, kutatta át a területet a bizonyíték számára a következő néhány nap folyamán. Egy helikoptert és kutyákat hoztak szintén.

Micki Pistorius, rendőrség pszichológus, volt szintén a színhelyen. Az első könyvében, Catch én egy gyilkos, leírja azt a legijesztőbb bűnügyi színhelyek közül az egyikként, amit valaha láttam. Szétbontott testeket szórtak szét a veld, néhány egyetlen méterre másoktól. A kukacok lakomáztak és a bűz áthatolt az orrlyukainkon és kapaszkodott a ruházatunkban. Valójában, mind a 10 test feküdt körülbelül 300 udvar egy sugarán belül. Úgy tűntek, hogy mindenhol vannak.

Lehetséges volt azt mondani annak, hogy az újabb áldozatokat megölték a helyszínen. Micki Pistorius nem találta keménynek azt hogy képzelje el a gyilkost, aki vezeti az áldozatát a mezőbe a megrothasztó testek közepette miközben félelemmel bénítja meg őt, mielőtt megölte őt és megerőszakolta őt. Mintha hogy erősítse meg a profilelemző gondolatait, egy áldozatnak volna egy foltja a farmerén, ahol terrorban nedvesítette be magát.

Még rosszabb, hogy mindazonáltal volt az felismerte egy olyan gyilkosnak az ismerős kezét, akit a rendőrség az év kezdete óta sok siker nélkül követett.