John Wayne Gacy


Mindenkinek, aki találkozott vele, John Wayne Gacy szimpatikus és barátságos embernek tűnt. Őt széles körben tisztelték a közösségben, bájos és könnyű kijönni. Ő jó katolikus és éles üzletember volt ki, mikor nem futtatni az építési vállalatát aktív volt a Jaycee-kben és szintén Demokrata Párt-körzet-kapitány volt, az volt, hogy neki mikor volt a fotója vett akkor first lady, Rosalynn Carter. Szintén költötte a szabadideje nagy részét, ami a barátainak és szomszédainak bonyolult utcai pártokat lát vendégül miközben Pogóként közösségi csoportokban és szórakoztató gyerekekben szolgál, a Clown. Egy nagylelkű, kemény működés volt, barátságos volt, odaadó volt családapa, mindenki tudta azt -- de az volt John Wayne Gacynek az az oldala, amit megengedte az embereknek, hogy lássanak.

A bohóc mosolygó álarca alatt volt a romlott gonosz arca.


John Wayne Gacy volt egy született St. Patricken van Day 1942 Edgewater Hospitalnél Chicagóban. Johnny volt három gyerek másodperce. Az öregebb nővére, Joanne két évig megelőzte őt és két év a születése után jött az nővér Karen.John Wayne Gacy -- An külsőleg normális ember akinek a romlottsága (UPI)

A Gacy gyerekeket felemelték, ahogy a katolikusok és mind a három olyan katolikus iskolákba jártak, ahol az északi oldalon éltek. Miközben felnőtt, Gacy olyan csendes fiú volt, aki mint újságutak és kidagadó élelmiszerboltok működtetett alkalmi munkákat költőpénzért, és Boy Scout tevékenységekkel foglalkozta magát. Ő soha nem volt különösen népszerű fiú de jól volt-a tanárai, munkatársak és iskolából való barátok és a Boy Scouts által kedvelt. Úgy tűnt, hogy a kapcsolatát kivéve van egy normális gyerekkora az apjával és az egészségügyi problémák egy sorozatával, hogy fejlődött.

Amikor Gacy 11 éves volt, játszott egy lengőkészlettel és a lengések közül az egyikkel ütötték a fejben. A baleset okozott egy vérrögöt az agyában, amit nem fedeztek fel, amíg ő 16 éves volt. A baleset ideje és a diagnózis között Gacy olyan áramszünetektől szenvedett, amiket okoztak, az megalvad. Őket végül gyógyszerezéssel kezelték. 17-nél őt szintén egy szívgyengélkedéssel diagnosztizálták az őt az élete alatt több időért szállították kórházba. Az évek során erről gyakran panaszkodott de senki soha nem vélhetné úgy, hogy annak a fájdalomnak egy oka, amit követelt, szenved. A késői ifjú éveiben, elkezdett az apjával problémákat tapasztalni, bár a kapcsolata az anyjával és nővéreivel erős maradt. Az apja olyan alkoholista volt, aki testileg kihasználta a feleségét, és összeszidott volt a gyerekei.

A családi problémái kiterjedtek a tanulmányaiba és miután a vezető éve alatt négy középiskolába járt és soha nem diplomázott, Gacy kimaradt és otthonból indult el Las Vegasba. Portásként részmunkaidőt működtetett egy temetési otthonban és megtakarította a pénzét hogy vegyen egy jegyet vissza Chicagóba. Magányos és levert, azzal töltött három hónapot, hogy megpróbálta összegyűjteni a pénzt. Az anyját és nővéreit felvillanyozták hogy lássák őt, amikor visszatért.

A visszatérése után Gacy üzleti főiskolába iratkozott be és végül diplomázott. Amíg iskolában nyert egy reálisat, az értékesítés iránti tehetség és ő teszik ezeket a tehetségeket hogy dolgozzanak egy a Nunn-Bush Shoe Companyvel végzett munkában. Menedzsmentgyakornokként kitűnt és őt hamarosan áthelyezték egy férfi ruházat-kivezetésbe az Illinoisi Springfieldben. Hamarosan a lépése után Gacy egészsége a rosszabbodás irányába vett egy kanyart. Sok súlyt nyert és elkezdett többet elszenvedni a rejtélyes szívgyengélkedéséről. Őt kórházba szállították és hamarosan kapó kint, volt megint hátrál a kórházban, ez az idő hátsó problémákkal.

Amíg miközben Springfieldben élt, Gacy bonyolulttá vált több szervezetben, ami szolgálta a közösséget, a Jaycee-ket beleértve, amikhez Gacy szentelte az erőfeszítései többségét és végül egy bűn-elnök és elnevezett Man volt, a Year. Sok, aki ismerte Gacyt, úgy vélte, hogy ambiciózus és dolgozó hogy nagy hírnévre tegyen szert a közösségben. 1964 szeptemberében Gacy találkozott és megházasodott egy munkatárs éttermeknek hívta Marlynn Myersöt, akinek a szülei Kentucky Fried Chickenből sok birtokoltak, Iowában. Gacy új apósa a vállalattal és hamarosan egy pozíciót ajánlott fel neki az újdonsült házasok elköltözött Iowába. Az élet úgy tűnt, hogy tart nagy ígéret Gacynek és ott volt No jelező az ijesztő események jönni.

Gacy elkezdte megtanulni az éttermi üzletet a földről fent, működés 12-14 óra minden nap. Lelkes és lelkes volt hogy tanuljon, és remélt volt, hogy egy napon átvette a hatalmat a kiváltságok fölött. Amikor miközben nem működött, ő az az Iowai Waterloóval aktív volt Jaycees. Dolgozott miközben fáradhatatlanul önkéntes munkát hajtott végre, és sok barátot csinált. Marlynn hamarosan világra hozott egy fiút, miután elköltöztek Iowába és nem vágyakozik, tette hozzá egy lány a boldog családnak. Úgy tűntek, hogy van a képperfektum-életük, - - egy szerető és egészséges családjuk, egy jó munka, egy ház a külvárosokban -- és ez úgy látszott, hogy majdnem túl jó volt igaz lenni. És ez was…

Szóbeszédek kezdtek el város körül terjedni, és Jaycee tagek, körös-körül Gacy szexuális preferencia. Senki nem tudott segíteni de nem tudta észrevenni, hogy a fiatal fiúk mindig úgy tűntek, hogy bent vannak a jelenléte. A történetek terjesztik azt kikezdett a fiatalemberek közül néhánnyal, aki dolgozott az éttermekben, de azok bezárulnak neki megtagadta, hogy azt -- vélje a szóbeszédek igazság lettek. 1968 májusában, egy esküdtszék Black Hawk megyében vádolta Gacyt, mivel egy tinédzser fiúval elkövetni a szodómia egy tettét elnevezte Mark Millert. A fiú azt mondta azoknak a bíróságoknak, amikkel Gacy rászedte őt miközben összekötözték amíg látogatóban volt, hogy Gacy otthona és ő hevesen megerőszakolták őt. Gacy tagadta a vádakat de azt mondta, hogy Millernek készségesen szexe vele volt azért hogy extra pénzt keressen. Négy hónappal később több vádat kartotékoltak Gacy ellen. Ekkor őt azzal vádolták, hogy felbérelt egy 18 éves fiút, elnevezett Dwight Anderssont, hogy verje meg Mark Millert. Andersson tájékoztatta a tisztviselőket, hogy ki tartóztatta le őt azért a támadásért, amit Gacy bérelt neki hogy támadja meg a másik fiút.

Egy bíró megparancsolta Gacynek, hogy menjen keresztül egy pszichiátriai értékelésen hogy lássa, hogy volt-e szellemileg hozzáértő, hogy pert tett-e. Róla úgy vélték, hogy hozzáértő de a pszichiáterek kijelentették, hogy ő egy antiszociális személyiség volt ki valószínűleg nem szolgálna javára ismert orvosi kezelésről. Hamarosan miután a jelentést beterjesztették, Gacy belépett egy bűnös kérelembe a szodómiavádra. Fogadott tíz év az Iowa State Reformatorynél, a sértéshez rendelkezésre álló maximális időnél, és 26 évesen először lépett be börtönbe. Hamarosan miután börtönbe ment, a felesége elválta őt azokon a földeken, amiket megszegett, az esküvőjük fogadalmat tesz.

Gacy börtönben ragaszkodott a szabályok közül mindegyikhez és elkerülte a bajt. Leírt modellrabként őt csak 18 hónap után feltételesen szabadlábra helyezték. 1970. június 18-án elhagyta a celláját és visszaért Chicagóba. Az anyjával és szerezett munkájával egy városi étteremben levő séfként beköltözött miközben hozzászokott a pozícióhoz és ahhoz, hogy megpróbálta szolgáló idő után visszakapni az életét pályán.

Gacy négy hónapon keresztül az anyjával élt azután úgy döntött, hogy kiköltözik egyedül. Segített neki, hogy szerezzen egy 8213-ban lévő új házat West Summerdale Avenue a Norwood Park Townshipban. Gacy birtokolt egyet-a ház fele és az anyja és nővérei birtokolták a másikat. Ő az új, két hálószobás farmházával nagyon boldog volt. Ez egy tiszta, csendes környékben helyezkedett el és gyorsan járt miközben összebarátkozott a szomszédaival, Edwarddal és Lilla Grexával, akik a környékben éltek, mióta azt építették. Hét hónapon belül miközben beköltözött a szomszédban, Gacy a Grexával karácsonyt költött. Meghitt barátok lettek és gyakran gyűltek össze italokért és kártyajátékokért. A Grexának nem volt elképzelése Gacy bűnös elmúlt -- vagy a legújabb futásáról- a törvénnyel.

Épp egy hónappal korábban a Grexa meghívta meghívott Gacyt karácsonyi vacsorára, őt rendzavarással vádolták mert kényszerített egy fiatal fiút, akit felvett az autóbusz végállomásnál, hogy nemi aktusokat hajtson végre rajta. Neki sikerült átcsúsznia a rendszeren, amikor a vádakat ellene leejtették a ténynek köszönhetően, hogy a feljelentője a bíróságon soha nem mutatkozott meg.

1972 júniusában Gacy összeházasodott Carole Hofffal, két lány egy újonnan elvált anyjával. Gacy udvarolt ő mikor legsebezhetőbb és beleesett a bájába és nagylelkűségébe. Börtönben tudott az idejéről de azt hitte, hogy a javulás irányába megváltoztatta az életét. Carole és a lányai hamarosan kovácsoltak egy közeli kapcsolatot a Grexával és hozzászoktatták Gacy otthonához őt. Az öregebb párt gyakran hívták át a Gacynek a bonyolult pártokért való házának és cook-outsnek. Mindazonáltal őket gyakran zaklatta az a szörnyű bűz, ami gyakran szállt a házon keresztül. Lillie Grexát meggyőzték, hogy egy állat meghalt a hely padlódeszkái alatt és arra ösztönözte Gacyt, hogy tegyen valamit erről. Egy nedvességre fogta a szagot felépítés a ház alatti crawlspace-ben* , bár -- visszautasító felfedni az igaz, és sokkal vészjóslóbb, a szag oka. Az elkövetkező éveken keresztül tartaná ezt a titkot.

1974-ben Gacy elindított egy összehúzódó üzleti hívott Paintinget, Decoratinget és Maintenance-t vagy PDM Contractors, Inc. He felbérelt sok tinédzser fiút, hogy dolgozzon neki miközben megmagyarázza barátoknak, hogy a bérlő fiatalemberek alacsonyan tartanák a bérlistaköltségeit. Igazságban Gacy vágyai elkezdtek kijönni irányításból és neki baja volt azzal, hogy elrejtse az igaz természetét azoktól legközelebb neki, különösen a feleségének.

1975-ig Carole és Gacy elhidegültek. A szexéletük véget ért és Gacy hangulatai egyre kiszámíthatatlanabbá váltak miközben terjedtek, kedélyes egy irányíthatatlan haragba azzal az történne, hogy ő bútort dob. Álmatlanságban szenvedő és a hiánya lett az alvás úgy tűnt, hogy még rosszabbá teszi a hangulatlengéseit. És ha a személyiségváltozásai nem voltak elegen, az övé volt, az olvasmányra eső választás még többet is nyugtalanította őt. Carole elkezdett magazinokat meztelen emberekkel és fiúkat bennük találni a ház körül és mikor szembeszállt, Gacy alkalomszerűen elismerte, hogy ők az övé volt. Ráadásul bevallotta, hogy jobban szerette a fiatalembereket a nőkhöz képest. Természetesen, ez volt az utolsó szalmaszál, mivel Carole és ő hamarosan válásért meneteltek. Ez 1976. március 2-án végsővé vált.

Gacy elbocsátotta a házassági problémáit és megtagadta, hogy bérbe adja őket akadályozd a szükségét felismerésért és sikerért. A legtöbb embernek Gacy nyugodt volt az társaságkedvelő és hardworking*ember, aki neki mindig volt. Annyira sok ember tapasztalt olyan válásokat, amiknek senki nem gondolt egy ezzel kapcsolatos dolgot. Gacy csinált fent bármennyiért, ami a meggyőző mások iránti természetes tehetségével vele kapcsolatos kérdéseket halogat az ötleteire és gondolataiba, és mindig utolért kreatív módokat, hogy kapják magát, észrevett. Ez nem sokkal az előtt volt, hogy nyerte Robert F Matwick figyelmét, az Democratic község bizottsági tag Norwood Parknak. Ahogy egy a bizottsági tagnek, Gacynek tett, szabad szolgálat kijelölte magát és az alkalmazottait, hogy takarítsanak össze és javítási Demokrata Párt főhadiszállás. Naiv az építési vállalkozó az értelme által elmúlt és lenyűgözött kötelesség és dedikáció a közösségnek Matwick jelölte Gacyt a közvilágítás-bizottságba. 1975-ben Gacy a titkárpénztáros lett de a politikai karriere rövid életű -- volt nincs dolog, ahogyan azt gondolta, hogy elrejtette azt, a szóbeszédek megint elkezdtek Gacynek a fiatal fiúk iránti érdeklődéséről keringeni.

A szóbeszédek közül az egyik egy olyan tényleges incidensből eredt, amit az vett hely azalatt az idő alatt, amin Gacy dolgozott, az Democratic főhadiszállás. A tizenévesek közül az egyik, aki a projekten dolgozott, 16 éves Tony Antonucci volt. A fiú szerint, Gacy szexuális haladást csinált irányába de visszatolatott, amikor Antonucci azzal fenyegetett, hogy egy székkel üti őt. Gacy visszanyerte a lélekjelenlétét és csinált egy viccet ebből. Több héttel később, amíg látogató Gacy otthon, Gacy megint megközelítette Antonuccit. Rászedte a fiatalembert egy pár bilinccsel azután megpróbálta levetkőztetni őt. Antonucci arról győződött meg, hogy ő lazán mandzsettás volt , bár és amikor ingyen csúszott, a földre leteperte Gacyt és mandzsettás az öregebb ember helyette. Végül megengedte neki, hogy menjen, amikor Gacy megígérte, hogy nem fogja zaklatni őt megint. Az volt az az utolsó idő, amit Gacy valaha megkörnyékezett Antonucci irányába, és a fiú maradt miközben a munkaügyi tanácsadó cégnél dolgozott, majdnem egy évvel az incidens után. Tony Antonucci nem ébredne rá, hogy ő milyen szerencsés volt aznap. Mások boldogulni szintén.

Johnny Butkovich, 17, elkezdett Gacy vállalatáért végzett újra mintázó munkát egy erőfeszítésben, hogy pénzt emeljenek fel, a versenyautójáért tenni. Élvezte a pozíciót, ez jól fizetett, és egyig fenntartott egy jó munkakapcsolatot Gacyvel fizetségidőszak mikor Gacy megtagadta, hogy Johnnyt fizesse a munka két hetéért. Ez valami volt, amit Gacy gyakran tett azért hogy pénzt takarítson meg. Feldühítette azt Gacy visszatartotta a fizetségét, Johnny két baráttal átment a munkaadója házára hogy gyűjtse azt, ami az övé volt jogosan. Amikor szembenézett vele, Gacy megtagadta, hogy fizessen és egy hangos érv kitört. Végül rájött, hogy volt kevés, amit tudott tenni, és Johnny és a barátai távoztak. Butkovich otthonnál és falkánál tette ki a barátait -- soha megint látni.

Michael Bonnin, 17, szeretett a kezeivel, különösen az ácsmesterséggel és asztalosmunkával, dolgozni, és gyakran volt több különböző projektje, ami ugyanakkor megy. 1976 júniusában majdnem befejezte, hogy helyreállítson egy antik wurlitzert -- de a munka soha kész volt. Mikor a módján, hogy elérjen egy vonatot hogy találkozzon a mostohaapja testvérével, eltűnt.

Billy Carroll, 16, volt egy olyan hosszú időbajkeverő, aki először 9 évesen a hatóságokban való problémában volt. Két évvel később őt egy fegyverrel megfogták és az élete legnagyobb részét költötte Chicagónak, a gyártási pénznek, az utcáira azáltal, hogy találkozókat a tinédzser fiúk és felnőtt emberek között rendezett el egy bizottságért. Bár egy nagyon különböző háttérből származott az Michael Bonnin és Johnny Butkovich, ők mind a háromnak egy dolga volt közös -- John Wayne Gacyben. Kedveld azokat a másokat, amiket Carroll szintén hirtelen eltüntetett. 1976. június 13-án otthont hagyott fenn és soha nem látták élő megint.

Gregory Godzik, 17, amit elindítottak miközben PDM Contractorsnél dolgozott azért hogy részeket pénzeljen, az övé 1966 Pontiac. Azt szemet sértő látványnak találta de ez neki egy fogyasztó hobbi volt. A munka, amit Gacynek végzett, jól fizetett és sokat kedvelte azt. 1976. december 12-én Gregory leejtette a dátumát, egy olyan lány, aki neki volt, egy összezúzást viselt egy darabig, a házában és otthon irányába hajtott el. A következő nap, a rendőrség azt találta, hogy Gregory Pontiac de a fiú eltűnt volt.

1977. január 20-án, John Szyc, 19, szintén eltűnt. Elhajtott az övé 1971 Plymouth Satellite és soha nem látták élő megint. Röviddel Szyc után érdekelni eltűnt, egy másik tizenévest felvett rendőrség egy 1971 Plymouth Satellite amíg megerőltető elhagyni egy benzinkutat anélkül, hogy fizetne. A fiú mondta azt az ember élt meg tudta magyarázni a helyzetet -- John Wayne Gacy. Azt mondta a tisztviselőknek, hogy John Szyc egy kis idővel korábban eladta neki az autót. A rendőrség soha nem ellenőrizte a címet, ami 18 nappal John eltűnése után alá volt írva. Szyc nem dolgozott PDM Contractorsnek de megismerkedett Gregory Godzikkel, Johnny Butkovich és halálosan, John Wayne Gacy.

1977. szeptember 15-én, Robert Gilroy, 18, amit szintén eltüntettek. Gilroy egy mohó természetkedvelő volt és azon a dátumon volt, azt hitték, hogy elér egy buszt hogy lovaglásért találkozzon barátokkal. Amikor soha nem mutatkozott meg, az apja, egy Chicago rendőrőrmester, azonnal elkezdett kutatni a fiú után. Egy teljes skálavizsgálatot elindítottak de Robert nem volt sehol hogy találják meg.

Több mint egy évvel később egy másik fiatalember, elnevezett Robert Piest, eltűnne szintén. Az eltűnése körüli vizsgálódás vezetne nem csak a teste felfedezésébe de Butkovich testei, Bonnin, Carroll, Szyc, Gilroy és 27 másik fiatalember, akik hasonló sorsokat szenvedtek el. Ezek a felfedezések elborzaszt nem egyetlen Chicago, de Amerika egésze.

Mielőtt Robert eltűnt , bár, egy furcsa esemény történne arról később kiderülne, hogy az események egy lehűtő jóslata volt hogy jöjjön, -- vagy inkább olyan eseményeknek egy elkábító kinyilatkoztatása, amik annak már voltak, történt. Egy elő-karácsony-pártnál azt 1978. december 2-án megtartották, egy jól ismert helyi médium, akit Florece-ként ismertek, (Florence Branson) felbérelték, hogy nyújtson kártyákat readings a vendégeknek. A pártot tartották Gacy egy építési vállalkozóüzlettársának az otthonánál és Gacy egy éves volt az sok látogatottságban.

Az estének majdnem vége volt, amikor ez jött idő Gacy számára lenni a szerencséjének megmondott. Fent ez a pont, a párt és az readings jól ment és mindenkinek volt egy nagy ideje a médiumot beleértve, azután Gacy megközelítette őt az olvasásáért. Amint beszélt hozzá, Florece később jelentette, hogy érzékelte, hogy valami az emberrel nagyon hibás volt. Szintén azt mondta, hogy testileg beteggé vált, amikor elköltötte a kártyáit. Képtelen volt, hogy kivegyen bármilyen részleteket de tudta, hogy volt ennek az embernek a felszíne alatt egy gonosz rejtegetés. Sokat blöffölte az útját az olvasáson keresztül too megijedt hogy bármit mondjon Gacynek.

Az este végén kényszerítettnek érezte magát hogy róla beszéljen a háziasszonyhoz, Gacy ijesztő benyomásai. Megmondta, hogy mit érzett meg és hozzátette, hogy ő félt tőle és az volt, hogy Gacy züllött és erőszakos volt.

A háziasszony megtagadta, hogy hallja, hogy az ilyen dolgok Johnként több éven keresztül családi barátok voltak. Florece nem vitatkozott vele de nem meglepődött több héttel később, amikor Gacy története és a gyilkos bűnügyi rohama csinálták a papírokat.

Gacy világhálója a titkok elkezdtek egy fiatal fiúnak, elnevezett Robert Piest Robertnek, az eltűnésével felbomlani, 15, amit épp annak a gyógyszertárnak az ajtóin kívül, ahol dolgozott, tüntettek el titokzatosan. Az anyja, aki elérte, hogy a műszakja után felvegye őt, neki kint várt, amikor eltűnt. Azt mondta neki, hogy vissza fog jönni csak egy perc mert beszélni készült egy olyan építési vállalkozóval, aki egy munkát ajánlott fel neki, -- de soha nem tért vissza. Őt elkezdték nyugtalanítani de ahogy több idő ment át, az aggodalma terrorhoz fordult. Átkutatta a gyógyszertárt és külsőnek tűnt de Robert nem volt sehol hogy lássák. Végül három órával az eltűnése után a Des Plaines rendőröket értesítették. Joseph Kozenczak főhadnagy vezette a vizsgálatot.

Az első előny követésre volt a legnyilvánvalóbb és a tisztviselők gyorsan szerezték annak az építési vállalkozónak a nevét, aki a munkát ajánlotta fel Robertnek. Kozenczak egyenes lett Gacy otthonába és amikor a Gacy odajött az ajtóhoz, a hiányzó fiúról mesélt neki. Szintén megkérte őt, hogy kísérje őt a rendőrőrszobára néhány kérdésért. Gacy ellenállt. Megmagyarázta, hogy volt a családjában egy legutóbbi halál és neki vigyáznia kellett néhány telefonhívásra de beleegyezett, hogy később végezzen. Több órával később Gacy megérkezett és a rendőrségnek adott egy nyilatkozatot. Azt mondta, hogy nem tudott semmit az eltűnésről és megengedték, hogy további kihallgatás nélkül távozzon.

Gacyről valami nem ült egyenesen Kozenczakkel , bár és úgy döntött, hogy teszi az ő egy háttérellenőrzését. Őt elkábították, amikor felfedezte, hogy Gacy korábban egy tinédzser fiúval időt a szodómia számára tett. Gyorsan szerzett egy házkutatási engedélyt Gacy házáért és 1978. december 13-án a rendőrök egy légiója belépett a házba Summerdale Avenue-n. Gacy nem volt otthon akkor.

A tételek, amiket a keresés alatt megtaláltak, Gacy sötét oldalának a felfedezéséhez vezetnének. Néhányuk a tételek tartalmaztak egy olyan dobozt, amit tartalmazni két vezetőt engedélyez, és több 1975-ös Maine West High School osztállyal és a kezdőbetűkkel cseng egyet beleértve, amit bevéstek, J.A.S. egy doboz, ami mint amyl*()salétrom tartalmaz marihuánát és pirulákat; a pokróc egy piszkos szekciója; sok könyv homoszexuálissal és gyerekpornográfiatémákkal; egy pár bilincs; rendőrségi jelvények; szexuális eszközök; egy injekciós tű és kicsi barna palack; felruházni azt Gacy; nejlonkötélért volt túl kicsi; és másik tételek. A rendőrség szintén elkobzott három személygépkocsit, ami beleértve tartozott Gacynek, egy 1978 Chevrolet teherautó egy hóekével hozzáragadt és a név PDM Contractors az oldalon egy furgon PDM Contractorszel szintén festett az oldalon és egy 1979 Oldsmobile Delta 88. Az autó törzsében volt több darab haj, amit később összeillesztettek Robert Piestnak.

Ahogy a vizsgálat folytatódott, a rendőrség belépett a mászástérbe Gacy otthona alatt. Őket elkedvetlenítette az avas szag de ennek vélték hogy szennyvizek legyenek. A mászástérben levő földre meszet szórtak de úgy tűnt, hogy érintetlen. Elhagyták a keskeny teret és visszatértek hogy főhadiszállást felügyeljenek hogy teszteket futtassanak azon a bizonyítékon, amit szereztek.

Gacyt megint főhadiszállásra hívták és mondták arról a bizonyítékról, amit eltávolítottak a házából. Felbőszült, azonnal kapcsolatba lépett az ügyvédével, aki szintén azt mondta neki, hogy ne jelölje meg azt a Miranda lemondó nyilatkozatot, amit ajándékoztak neki detektívek. A rendőrségnek nem volt semmije hogy tartóztassa le őt, és végül ki kellett bocsátania őt több után, ami a Piest eltűnésről kérdez. 24 órás felügyelet alá tették őt de ez volt a legjobb ők tudna tesz.

Azokban a napokban, amik következtek, barátokat hívtak az állomásba és szintén kérdezték. A detektívek képtelenek voltak, hogy kapjanak bármilyen Gacy barátaitól származó információt, ami csatlakoztatta őt Robert Piesthoz, és mindegyikük ragaszkodott hozzá, hogy Gacy nem egyszerűen volt tehetséges gyilkosság. Gacy azt mondta korábban a barátainak, hogy a rendőrök megpróbálták gyilkossággal vádolni őt de neki volt semmije ezzel a kapcsolatban.

A vizsgálat közepében ugyanazok közül a barátok közül az egyiket kérte meg Gacy, hogy álljon meg a háza által és ellenőrizze a kutyáját miközben arról győződik meg, hogy az állatnak elég étele és vize volt. Gacy azt mondta, hogy nem akart odamenni, mert a rendőrök zaklatták őt és megpróbálták kitűzni a bűnt rajta. A barát kölcsönvett egy házi kulcsot, egyeztette őt Gacyből és átment 8213-ra West Summerdale. Ideges körös-körül látni, ahogy megy Gacy házába, bár ennél a pontnál biztos volt abban, hogy a barátjának voltak semmije bármilyen bűnös tevékenységekkel kapcsolatban, úgy döntött, hogy helyette elmegy a hátsó ajtóra.

Beletette a kulcsot az ajtózárba és csak ahogy elkezdte fordítani azt, hallotta, ami úgy hangzott, mint egy emberekből álló csoport, akik nyöszörgik és kiáltják a ház belsőjét. A nyögések annyira lehűtőek voltak, hogy azonnal bezárta az ajtót,-bezárta azt és távozott. Elsietett a háztól és amikor visszatért ahhoz a helyszínhez, ahol Gacy dolgozott, hazudott neki és azt mondta neki, hogy a házban minden kellemes volt a kutyáját beleértve.

Nincs mód, hogy tudják, hogy azok a hangok, amiket az ember hallott a házban, voltak természetesek vagy természetfölöttiek. Ez lehetséges, hogy Gacy áldozatai közül az egyik még mindig élő volt és az volt, hogy a hátborzongató kiáltásai úgy hangzottak, mint a nyögések egy kórusa a már elBátortalanított barátnak, de ez valószínűtlennek látszik, ahogy ekkorra Gacy elkezdett helyszínekben megszabadulni az áldozatai testeitől az otthona külsője. Ez valószínűbbnek látszik az, ha ez a számla igaz, az, hogy a barát ténylegesen hallhatta az áldozatok hangjait kinek a halálai volt még megtorolni. Gacy áldozatai közül néhánynak a szellemei időzhettek volna hátul a házban -- vagy legalább egy kevés elég természetfölötti energiát erőltethettek volna egy olyan helynek a légkörére, ahol az olyan taszító dolgok történtek?

A vizsgálat folytatódott és a rendőrség egyre inkább elkedvetlenítetté vált a kísérleteik által, hogy tudják, hogy a Gacyből származó információ barát és ismerős. Végül, csalódást okozott a bizonyítéknak a hiánya által, ami csatlakoztatja Gacyt a Piest eltűnéshez, a rendőrség úgy döntött, hogy lefoglalja őt a marihuána tulajdonán.

Amíg Gacy tulajdonnal volt töltött, a rendőrség volt, labor és nyomozók értek utol Gacy ellen irányuló kritikus bizonyítékot a tételekből, amiket az otthonából vittek. A gyűrűk közül az egyik, amit Gacy házában találtak, egy másik tizenévesé volt, aki korábban egy évről eltűnt, -- John Szyc. Szintén felfedezték azt Gacy három korábbi alkalmazottja szintén eltűnt. Továbbá egy nyugta egy olyan tekercs filmért, amit Gacy otthonában találtak, tartozott egy co-dolgozott Robert Piest és ő Robertnek adták azt a fiú eltűnésének a napján. Ezzel az új információval a nyomozók hirtelen elkezdték megvalósítani annak az ügynek a roppant nagyságát, ami elkezdett szétnyílni.

A detektívek és bűnügyi labortechnikusok megint visszatértek Gacy házához. Mindennel, ami elkezd omladozni körülötte, Gacy végül bevallotta a rendőrségnek, hogy megölt valakit de ez önvédelemben volt. Azt mondta, hogy ijedt volt és eltemette a testet a garázsa alatt. Elmondta a rendőrségnek, hogy hol találhatnák azt, hogy a test és nyomozók megjelölték a sírhelyet a garázsban de azonnal nem kezdtek el ásni. Úgy döntöttek, hogy először átkutatják a mászásteret -- és percek miután elkezdtek ásni, megtalálták az első holttest maradványait.

Az az este, Dr. Robert Stein, a Cook County Medical Examiner, a vizsgálattal kapcsolatos segítségbe hívták. Elkezdte szervezni a keresést azáltal, hogy szekciókban jelöli ki a föld területeit, egy régészeti helyszínnel kész volna. Egy szétbontó test ásatását végre kell hajtani egy aprólékos módban parancsban, hogy megőrizzék a bizonyíték integritását, és tehát az éjszakán keresztül és a napokba az következett, az ásó előrehaladott a bírósági orvosszakértő éber felügyelete alatt.

1978 december 22-én, pénteken a detektívek szembesítették Gacyt a hírekkel, hogy ásni kész volt a háza alatt. Ezzel a szörny végül kiborult. Elismerte a rendőrségnek, hogy megölt legalább 30 embert és a maradványaik többségét eltemették a ház alatt. Az első gyilkosság vett helyezett januárban 1972 és a Jaunary 1974 levő másodperc, egy évről és egy félről házas volt. Megmagyarázta azt az övé csábította az áldozatait megbilincselni azután szexuálisan megtámadná őket. Hogy tompítsa a sikításaikat, Gacy beletömte egy zoknit vagy a fehérneműjüket a szájaikba és gyakran ölné meg őket azáltal, hogy egy kötelet vagy a tanácsot tesz a torkaik ellen, ahogy megerőszakolta őket. Szintén elismerte, hogy néha órákon keresztül vagy napokkal korábban tartotta a holttesteket az ágya alatt vagy a padlásában miközben a mászástéren ásta el őket.

Időközben a rendőrség az első nap alatt felfedezett két testet ásó. Ezek közül az egyik John Butkovich volt, akit a garázs alatt találtak, és a másik bent volt a mászástér. Ahogy a napok átmentek, az okozott veszteség statisztika magasabb lett. Az áldozatok közül néhányat megtaláltak a fehérneműjükkel, amit még mindig benyújtottak a torkaikban, és másokat temettek el annyira közel együtt az a nyomozók azt hitték, hogy őket megölték, vagy legalább ugyanakkor eltemették.