John Edward Robinson


Őt kiber-szex gyilkosként ismerik, de találóbb úgy leírni, hogy ő egy zsarnok, hazug, csaló, gyilkos, karizmatikus, pszichopata, kétszínű, műfütyitolvaj.
Robinson bevallotta, hugy ő sorozatgyilkos, rögeszmésen kínoz és erőszakol meg, majd mészárol le nőket, akik hullájét hordókban rejti el. De ilyet már láttunk. Az igazi újdonság itt az, hogy 500 dollár értékű szex játékot lopott egy Texasi pszichológustól.
2000. húsvétjén John találkozott egy meg nem nevezett, nyilvánvalóan zavart nővel egy Kansas City-i szállodában. Egy BBS-en ismerkedtek össze. Az egy hétig tartó légyottjuk alatt Robinson - mindig a tökéletes üzletember - egy szerződést íratott alá a nővel, amivel szolgájává tette. Ezután áttért a behajtásra, és a szerződéses kötelezettségeknek ostorokkal és láncokkal tett eleget. A nő később feljelentette a teste és szelleme elleni támadás, és a szexjátékai eltulajdonítása miatt.
Csak úgy ránézésre soha nem mondanád meg, hogy miket tett. Robinson nem csak egy négy gyerekkel és feleséggel rendelkező istenfélő keresztény üzletember, hanem cserkész, egy vasárnapi iskola-tanár, és Kansas Cityben (Missouri) egyszer az év embere.
Természetesen az utóbbi saját maga adományozta magának. Pompás.
1943. december 27-én, Al Capone kedvenc városában, az Illinoisi Ciceróban született. Az apja egy részeges ember volt, az anyja minden idejét a gyerekei fegyelmezésének szentelte. Az öt gyerek közül a középsőként Robinson tengernyi büntetésben, verésben részesült.
Tizenhárom éves korában Robinson cserkész csapatát elküldték a vidám öreg Angliába hogy az anyakirálynőnek bemutassák tudományukat. A Chicago Tribune szerint a bemutató után John találkozott Judy Garlanddal, aki arcon csókolta. Állílag azt mondta a színésznőnek, hogy pap akar lenni.
1964-ben a Missouri Kansas Citybe költözött. Ott gyorsan beletanult, hogy hogyan tűnjék tiszteletre méltó üzletembernek. Kitanult röntgenasszisztensnek, és munkát kapott Harry Truman orvosánál, Wallace H Graham doktornál. Azonban hamarosan kirúgta az orvos mert sikkasztott, három év próbaidőre engedték.
1970-ben letartóztatták mert 6,200 bélyeget lopott a Mobile Oil Corp.-tól, akkori munkaadójától. Utána 5000 dollárral rövidítette meg az R B Jones Co.-t, ahol elég bolondok voltak alkalmazni őt.
Mindennek tetejébe Robinsonnak személyiségzavara volt. A helyi újságok tele vannak a szomszédok panaszával: John az egyik pillanatban kedves volt, a következő percben őrjöngött. Talán ez azok közé a titkok közé tartozott, amit megtartott magának.
Robinsonnak mindenféle rabszolgaságfétis imádata volt, amihez nem talált partnert a feleségében. Szokásában volt Missouri környéki alázatos nőkkel találkozni, akikkel újsághírdetés segítségével ismerkedett össze. Mindegyikkel elérte, hogy aláírjanak olyan rabszolgaszerződést, mint amit a Texas-i psychologussal iratott alá. De soha nem ölt meg senkit, akivel ilyen módon találkozott - legalább is egyről sem tudunk.
Robinson végül kitalált egy tervet, hogy kielégítse azt az igényét, hogy halálba megkorbácsoljon nőket amíg megerőszakolja őket. Felfedezett egy hajléktalan családoknak és leány anyáknak szolgáló helyi menedéket. Egy zsák kajával felszerelkezve arra szokott járni, és mindig mintegy mellékesen megemlítette, hogy azt egy olyan szegény családnak viszi, akiket örökbefogadott. A menedék munkatársai bizalomgerjeszőnek találták, bár nem igazán értették, miért jár mindig arra pusztán azért, hogy a saját alázatosságát és jótékonyságát megmutassa.
Végül Robinson megpróbálkozott otthont nyitni hajadon anyáknak, és potenciális ügyfelekért fűzte a menedék vezetőit. Az egyik beajánlott ügyfél Lisa Stasi volt.
Lisa Stasi 1985-ben tűnt el, ugyanakkor, amikor Robinson arra készült, hogy őt és az egy éves lányát örökbe fogadja. Amikor Lisa eltűnt, Robinson 5 500 dollárért elrendezte, hogy a testvére - illegálisan - örökbe foigadhassa a gyereket. A testvére soha nem tudta meg, hogy az 5 500 dollár amit Johnnak fizetett, egyenesen a gyilkos zsebébe vándorolt. Lisa testét soha nem találták meg, John végül bevallotta, hogy megerőszakolta, szodomizálta, megverte és megölte őt. Ez valószínűleg az első gyilkossága volt, bár lehet, hogy a kétes dicsőség a 19 éves Paula Godfreyn-t illeti, aki 1984-ben tűnt el.
Az első pár gyilkosság után John két év szünetett tartott, azután újult erővel folytatta tevékenységét. Az 1987-es év hozta az akaratos Catherine Clampittet Robinson hátsó udvarába. A 27-éves Texas-i Catherine ismerős érzéseket gyújtott fel Robinsonon lelkében. Az ő bomlásnak indult hulláját később Robinson telkén egy hordóban találták meg.
Robinson tovább folytatta űzelmeit, és általában rossz hírnévre tett szert Kansas Cityben. Lehetséges, hogy épp azelőtt ölte meg haragból Catherine Clampittet, hogy csalás miatt börtönbe küldték 1987 végén. Amikor kiszabadult, találkozott Beverly Bonnerrel és Sheila Faithszel, mindeketten egyedülálló anyák voltak elidegenedett férjekkel. Robinson megölte mindkettőt, majd a társadalombiztosításukkal lehúzta az államot.
Különös érdeklődésre tarthat számot, hogy Robinson Sheila béna lányát, Debbie Faitht-et is megerőszakota és megölte. Debbienem nem csak a lábai nem működtek, de fogászati problémái és fejlődési rendellenességei is voltak. Ez nem tűnt úgy, hogy számít Robinsonnak, aki anyát és lányát hordóba tette, egy tárolószekrényben.
Aztán jött Suzette M Trouten és Izabela K Lewicka, mindkettőjüket hordóban elföldelve találták Robinson földjén, Kansas City külső területén.
A végső eredmény 8 halott volt, de lehet hogy még néhányan oszladoznak fa- és műanyag hordókba téve Missouri egész területén. 2003-as pere vége felé Robinson elkezdett bevallani más gyilkosságokat is. Azóta megvádolták még lopással, csalással és postai csalással.
A tárgyalás folyamán John felesége, Nancy, szinte minden nap ott volt látható, amint állhatatosan ült a férje mögött. Ő és a gyerekei nem hajlandók elhinni, hogy John Robinson egy züllött pszichopata gyilkos, az után, hogy mindezeket a bűnöket bevallotta. 2001-ben Nancy még azt is mondta egy riporternek, hogy: - Tudjuk, hogy John Robinson szerető és törődő férj és apa volt, az a fajta szülő, aki soha nem szalasztott el egy sporteseményt, iskolai rendezvényt, vagy bármilyen alkalmat, hogy a családjával legyen. Nem ismerjük azt a személyt, akiről olvastunk, vagy a TV-ből hallottunk.
John Robinson most egy Kansas City-i börtönben rohad, két egymást követő halálos ítélete folytán. Az ítéletvégrehajtást 2005-re tervezték, de ekkor a kansas-i Legfelsőbb Bíróság alkotményellenesnek ítélte a halálbüntetésről szóló törvényt. Még évek telhetnek el, amíg a törvényt újraírják, ha egyáltalán.