Billy Gohl


spacerBilly Gohl egy rövid, kerek fejű, nehéz-vállára vett ember volt az övé negyven. Neki barnája, amit a haj, amit hordott, szétválasztott középen, volt csaposdivat; és valóban néha bárt látott el. A szemei nagyok voltak és kékek és szélesek voltak-szilárd-becsületes, lehet, hogy mondod. A szabad-folyó bajszok egy korszakában járt csupasz-csókolt. Az álla négyzetes volt, a nyaksortja volt, nehezen a mellkasa volt. Ő kemény volt és nézett kemény fiú, ami nem volt hátrány a Big Cut Grays Harborjában.


Billy egy nagy beszélő volt. A beszélgetése az üzleti üldözéseire és a hobbijaira irányult. Ha a hallgatói jelentései rendőröknek, seriffek, és esküdtszékeknek kell hitelt adni, a beszélgetései feledhetetlenek voltak. Elkezdenél az időjárásról Billyvel csevegni, és a következő dolog tudtad, hogy őt elindították egy szólóestbe egy olyan házról, amit betört, egy olyan szálloda, ami neki volt, égett, egy olyan hajó, ami neki volt, kalózkodott, egy olyan ember, akit meggyilkolt, vagy egy olyan szarvas, ami neki volt, kilőtt évszakból.
Jó időjárás kacsákért, egy csapos egy Wishkah-n levő kocsmában kicsivel 1909-es karácsony előtt tett megjegyzést egy este, amikor Billy özönlött az esőből.
Billy megütötte a délnyugati szelét a vastag combján keresztül, szilárdan letelepítette magát a bár ellen, és mondott, én sikerült ölnie Charley. Amíg az az ollószámla sétál, nézek egyenesen a börtönbe. Charleyt megint soha nem látták.
Egy szivar-bolt-üzemeltető, akinek a versenye ideiglenes csődbe vezette Gohlt, azt mondta rendőrségnek, hogy Billy kedvesen megközelítette őt az utcán és megjegyzést tett, nem fogsz működni annyira sokáig magad. Az az éjszaka, amit a szálloda, ami otthont ad a szivarboltnak, a nedvességgé égetett, csikorgott-két vendég ezzel egyetemben, közülük egy, ami olyan idős Svéd, aki néhány évvel korábban bosszantotta Gohlt. Billy kiváló szellemekben volt, amikor aztán látott az megégett-dohányemberen kívül. Nem ez vicces az, hogy a dolgok hogyan alakulnak jól? mondta. Soha nem álmodtam there'det legyél egy bónusz ebben.
Egy éjjel egy bárban elmagyarázta egy jelentős csoportnak, hogy hogyan szerelte fel a bombát. Arra használtam az elektromosságot, hogy kiemelje azt, mondta. Nálam volt a damnedest* idő. Rögzítettem a kötelet a fénykörútjára, de a fiú--egy-a szuka nem fizette a fényszámláját, és ez el volt zárva. Nekem be kellett járatnom egy drótot kitisztul az utcán keresztül hogy érje el, hogy menjen.
Az megégett-dohányon kívül az ember érezte, hogy a rendőrségnek fel kellene vetnie a dolgot Billynek. Annyira tette Sig Jacobsont, egy korábbi üzlettársat, az, aki panaszkodott a hatóságokhoz, hogy Billy nem fogja őt fizetni azért a pokolgépért, ami neki volt, elindította a tüzet. Egy detektívet küldtek körbe hogy lássa Billyt, de a szóval visszatért nem volt semmi ehhez. (Nem volt lehetetlen ekkor letartóztatni Aberdeenben; Mac DeLane, a Pioneer Liquor Store tulajdonosa, aki történetesen volt Gohl ellensége, bebörtönözték mert füstölt egy cigarettát az utcán.
Billy rendkívül meggyőző lehetne. Egy olyan ember, aki lelőtt egy barátot, Gohl javaslatánál, aminek azt mondták, hogy egy esküdtszék, Billy rám nézett és mondtak, veszed őt, és tudtam én. Nem volt semmi más tenni. Neki sok hipnotizmusa volt.
Egy nyolc hónapos időszak alatt amíg Gohl aktív volt, negyvenhárom testet megtaláltak, ahogy lebegett Grays Harborban. Valamennyit lelőttek, valamennyi ütött, néhány mutatta a méreg bizonyítékát, és a többség úgy tűnt egyszerűen, hogy megfullad miután esett vagy tolták a vízbe, amíg részeges ember. Ezek a névtelen halottak, akiket összeválogattak olyan vándorló munkásoknak a hordáiból, akik összesereglettek Grays Harborban hogy fákat vágjanak, elérték, hogy a Floater Fleetként ismerjék.
Billy Gohlról feltételezték azt, hogy elindította a legtöbbjüket. Ha felelős volt még az alkalmi munkások feléért, is, akit a napja alatt a kikötőben találtak, Gohl Amerika legszaporább gyilkosa volt. Egy tíz éves időszak fölött a flotta 124-et számozott meg.
Gohl először megjelent Grays Harborban 1900-ban, amit sok ember közül az egyik, aki besodródott, tört a Yukonból. Azt mondta, hogy Ausztriában született, bár egy rendőrségi jelentés hitelezte őt a Wisconsini Madisonnek és egy másiknak Bergennek, Norvégia. Megtalált egy munkát egy vízpartkocsmában, ahol körös-körül egy mesével figyelmet vonzott, ahogy egy hideg hirtelen közeli Whitehorse alatt evett egy embert.
Róla azt mondják, hogy keres bónuszpénzt azáltal, hogy általában tengerészeket toboroz, öntudatlan, nyomorúsághajókért az fűrészáruért tért be a Wishkah malmokra. Egy csapos leghasznosabb tudott lenni, amikor a shanghaiing* szükséges volt, hogy kiegészített egy legénységet. De ez a történet rágalom lehet, mivel az a kevés bűn közül az egyik, amit Billy soha nem dicsekedett azzal, hogy talán elkövetett, mert hamarosan diplomázott barkeepben* a tengerészek Uniójának az ügynöke.
Gohl hatásos ügynök volt. Aberdeen egy unióval az első kikötők közül az egyik lett a Pacific Coaston miközben termet bérelt. Az emberek ritkán feleseltek Billynek. Egyszer egy csapás alatt, mikor szóbeszédek voltak az egy az állampolgárok bizottsága szomszédos Hoquiamben azt tervezte, hogy beavatkozik, Billy felcsatolta negyven egy párját-öt, bölcsőben ringatott egy vadászpuskát a könyökében, és ekként beszállt mindegyik villamosba bejött Hoquiamből.
Ahogy átkutatta azokat az utasokat, akiket szelíden megmagyarázott, gyártmányhoz persze ott senki, aki város körül megy, illegálisan nem fegyverkezett fel.
1905-ben a fűrészáruszkúner kapitánya, Fearless, ami be volt fektetve kikötőbe egy csapás, a fedélzeten elcsent egy nem szakszervezeti legénységet, felszedte a horgonyt, és a Csendes-óceán felé tartott. Egy futó ugrándozott a lépések hosszában az uniós terembe a Pioneer Saloon fölött és jelentette a menekülést. Billy toborzott egy kosztoló pártot, vezényelt egy indítást, és utána kifutott. A seagoing*()karókat meglátták, ahogy a sötétben megközelítették a szkúnert.
Valaki elkezdett lőni. A tűzharc fél órát tartott, mielőtt a Fearless elszökött a bár fölött, ami túl durva volt az indításért.
Későbbi Gohlt letartóztatták. A papírok azt mondták, hogy őt kalózkodással vádolták, de voltaképpen ez súlyosbított támadás volt. Őt megbírságolták tizenkétszáz dollár. Távozó bíróságon jegyezzenek meg, ez meg fog érni ennek minden pennyjét mert hirdet.
Gohl ritkán elszalasztott egy lehetőséget, hogy kiterjesszék az erőszak miatti hírnevét. A történetei közül az egyik az volt, miután a Fearless visszatért üzent szó a varok közül négybe, amit egy másik nem szakszervezeti hajó arra várt, hogy kormányozhasson. Miután feltettem őket a hajómra, apálynál vittem el őket a bárba, mondta Billy. Elértem, hogy kiszabaduljanak a köpésen. , Azután tartottam egy fegyvert rajtuk, amíg az árapály jött.